Mesto chce v lete začať s rekonštrukciami materských a základných škôl

06.07.2009 Bardejov

Bardejov 6. júla (TASR) – Mesto Bardejov plánuje v priebehu najbližších týždňov začať s rekonštrukciami budov dvoch základných a dvoch materských škôl
Na všetky získali nenávratné finančné prostriedky z Regionálneho operačného programu – školská infraštruktúra. Vedúci oddelenia školstva a telesnej kultúry MsÚ v Bardejove Miroslav Bujda dnes informoval TASR, že oprávnené investičné náklady na všetky schválené projekty predstavujú sumu 4,16 milióna eur (125,26 milióna Sk), pričom päťpercentnú spoluúčasť bude hradiť mestská samospráva zo svojho rozpočtu.
V súčasnosti Ministerstvo výstavby a regionálneho rozvoja SR kontroluje splnenie podmienok a následne by malo dôjsť k podpisu zmlúv. \"Výberové konanie na dodávateľa prác sme už realizovali a očakávame, že so stavebnými úpravami sa začne ešte v priebehu tohto mesiaca. Ukončenie projektov je naplánované na august 2010, \" spresnil Bujda.
Viac ako 331.939 eur (10 miliónov korún) investuje radnica do výmeny okien a zateplenia fasád MŠ na Komenského ulici, kde sa bude modernizovať aj vybavenie školskej jedálne. Znižovanie energetickej náročnosti objektov a výstavba oplotenia areálu MŠ na Nábrežnej ulici si vyžiada približne 265.551 eur (osem miliónov Sk).
Celkové oprávnené náklady na rozsiahlu rekonštrukciu, ktorá počíta s výmenou okien, zateplením budov a opravou športovísk na ZŠ Komenského ulici, predstavujú sumu takmer 1,82 milióna eur (54,9 milióna korún). Výraznou obnovou prejde ZŠ Pod Vimbargom, kde po ukončení prác v celkovom náklade viac ako 1,74 milióna eur (52,36 milióna Sk) plánuje mesto presťahovať aj MŠ z Kukorelliho ulice. Tak isto sa tu uskutoční zateplenie objektov, výmena okien, prestavba vnútorných priestorov a okrem toho tu kompletne zmodernizujú kotolňu. O ďalšom využití alebo prípadnom odpredaji uvoľnenej budovy MŠ bude podľa Bujdu rozhodovať mestské zastupiteľstvo.
Mesto Bardejov má vo svojej zriaďovateľskej pôsobnosti šesť základných škôl, ktoré navštevuje viac ako 3900 žiakov. Okrem toho spravuje deväť materských škôl bez právnej subjektivity, kde chodí takmer 1000 detí.
 

Vyberte región